Jouw energie als basis voor jouw gezondheid

Alles is energie

“Alles is energie en dat is alles.”

-Albert Einstein- 

Zoals Albert Einstein al zei: “wat materie betreft, hebben we het helemaal mis. Wat wij materie hebben genoemd is energie, waarvan de trilling zo is verlaagd dat deze waarneembaar is voor de zintuigen. Materie is geest teruggebracht tot het punt van zichtbaarheid. Er is geen materie.”

Een mens is meer dan een hoop cellen, weefsels en organen. We zijn lichaam geest en ziel in één systeem waarbij alles met elkaar verbonden is. Het fysieke lichaam is verbonden met het mentale, het emotionele én het spirituele lichaam en omgekeerd. Dus al deze lichamen lopen door elkaar heen, zijn vertegenwoordigd in elke cel, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. 

Elke cel heeft een unieke trillingsfrequentie. Zo vibreert een haarcel weer anders dan een bloed-, huid-, long-, lever- of oogcel. Externe factoren, zoals stress, gevoelens en emoties, mensen en omgeving beïnvloeden de energievelden in ons lichaam. Waar spanning is daar stopt de natuurlijke beweging en ontstaat een verstoring. Dit heeft allerlei klachten tot gevolg. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, vermoeidheid, rugpijn, angsten of depressies.

Ik werk vanuit de gedachte dat fysieke, mentale klachten ons iets te vertellen hebben. Dat daaronder niet geheelde emoties zitten die opgesloten liggen in het celgeheugen van ons lichaam. Lossen we de vastzittende emoties op die achter de klacht zitten dan zorgt ons zelfhelend vermogen voor heling op alle niveaus.

Natuurlijk heb ik zelf ook van alles meegemaakt. Toen ik dat ging onderzoeken, bleek dat 90% van mijn klachten rechts in het lichaam zaten. Ik heb blessures gehad aan mijn rechter knie, rechter enkel, rechter schouder, rechter pink, rechter hand en ja, de galblaas die verwijderd is, zit ook rechts. Het liet mij nadenken. Wat hadden al deze klachten mij te vertellen? 

De rechterkant van ons lichaam vertegenwoordigt de mannelijke aspecten in onszelf. Het nuchtere, controlerende, rationele, het naar buiten gericht zijn. Dat herkende ik. Kijken naar mijn binnenwereld, dus wat speelt er in mij af, ben ik pas in 2008 voorzichtig gaan doen toen ik de beroepsopleiding tot coach volgde. Daadkrachtig zijn, het hebben van een doorzettingsvermogen is iets wat mij heel gemakkelijk afgaat. Ik deed voornamelijk alles vanuit het hoofd, vanuit denken. Waar ik moeite mee had en wat ik zoveel mogelijk vermeed was juist luisteren naar mijn gevoel en daar uiting aan geven. Daar voor staan, los wat een ander er van vindt is een proces waar ik tot op de dag van vandaag mee bezig blijf. Door te luisteren naar mijn lichaam, gehoor te geven aan wat mijn zenuwstelsel mij te vertellen heeft, kan ik steeds beter trouw zijn aan wie ik in de kern ben. Het effect is dat ik nagenoeg geen klachten meer heb aan mijn rechterzijde. Wel zit er nog steeds een ganglion op mijn rechter hand die wisselt in grootte. Voor mij is het een ‘signaal bultje’. Bij groei weet ik dat ik voorbij mijn grenzen ga. Wat ik dan doe, is mijzelf een time-out geven zodat ik bewust kan ademen en in contact kom met mijn lijf. Via voelen vind ik dan het antwoord op mijn grensoverschrijding.