Jouw energie als basis voor jouw gezondheid

Gezondheid is weten wat goed voor ons is en daar naar leven en handelen

Daarbij is onze binnenwereld leidend, staan hart en gevoel centraal. De antwoorden zoeken we niet langer buiten onszelf, want we vinden ze in ons. Ons lijf vertelt de waarheid.

Sinds ik mij bewust werd dat alles energie is, werk ik aan gezondheid op alle niveaus. Lichaam, geest en ziel breng ik in balans door vanuit mijn natuurlijke staat te leven. Door bewust te leven ervaar ik gezondheid en een diep gevoel van welbevinden.

Samengevat: gezond leven is

  • bezig zijn met bewustzijn in het moment
  • bewust te ZIJN met onszelf en de ander
  • de verbinding met onszelf (terug) vinden
  • vanuit contact met onszelf de keuzes maken
  • wat leidt tot welzijn

Bewustwording begint met jezelf een time-out te gunnen. Stop met wat je aan het doen bent en neem 5 minuten de tijd om je bewust te zijn van je gedachten en emoties. Door je bewust te worden van wat er in je omgaat, kun je een stap terug nemen en observeren in plaats van te identificeren met je gedachten en emoties. Contact maken met jezelf begint met bewust te ademen, met aandacht je ademhaling volgen.

Ik adem bewust in

Ik adem bewust uit

Mijn inademen wordt diep

Mijn uitademen langzaam

Ik adem in en voel me prettig

Ik adem uit en ontspan

Ik adem in en mijn geest is stil

Ik adem uit en ik glimlach

Verankerd in dit moment

Wordt dit moment een wonder

Thich Nhat Hanh