Jouw energie als basis voor jouw gezondheid

Zelfherstellend, zelfgenezend en zelfhelend vermogen

Alle 3 zorgen op hun eigen manier voor onze gezondheid.

Zelfherstellend

We hebben een magnifiek lichaam. De meeste processen vinden plaats zonder dat we er erg in hebben of iets voor hoeven te doen. Zo krijgen we er elke dag 330 miljard nieuwe cellen bij en zorgt ons zelfherstellend vermogen ervoor dat een wond uit zichzelf geneest. Na een aantal dagen zie je er meestal niets meer van. Ook botbreuken groeien vanzelf aan elkaar. En als virussen of bacteriën ons lichaam binnen dringen, gaat ons immuunsysteem direct aan de slag.

Zelfgenezend

Naast het zelfherstellend vermogen beschikken we ook over een zelfgenezend vermogen. Het grote verschil met het zelfherstellend vermogen is dat we nu wel zelf actie ondernemen. We nemen verantwoordelijkheid voor onze eigen gezondheid. We vragen ons af: wat kan ik zelf doen, waar heb ik zelf behoefte aan? Zelfregie en zelfzorg zijn nu belangrijker dan alleen te vertrouwen op de dokter.

Zo kwam Tini terug van vakantie met een rare pijnlijke plek op haar neus en bovenlip. 2 dagen later kwamen en nog meer plekken bij, alles aan dezelfde kant van haar gezicht.

Ze is naar de huisarts gegaan en die gaf de diagnose Herpes Zoster virus, beter bekend als het waterpokken virus. Ze kreeg medicatie omdat de uitslag op haar gezicht intens was en de huisarts wilde voorkomen dat het virus op haar oog zou slaan. Tini had erg veel last van jeuk, tintelingen, een branderig gevoel en pijn. Ze besloot tegelijk om naast de medicatie Healing Touch er extra bij in te zetten om het genezingsproces te versnellen. Ze is een paar dagen achter elkaar bij mij geweest voor een behandeling en met een week waren de plekken in haar gezicht zo goed als genezen.

Al meer dan 30 jaar worstel ik met migraine en heb al van alles geprobeerd om de pijnaanvallen enigszins onder controle te krijgen. Tevergeefs helaas. Via een vriendin kwam ik bij Carien terecht. Aanvankelijk voelde ik aarzeling: Healing Touch klonk me wat ‘zweverig’ en vaag in de oren. Mijn vooroordelen bleken echter totaal ongegrond. Carien is een hele nuchtere, down-to-earth vrouw met veel coachingservaring. Ze vraagt goed uit wat het probleem is en legt uitstekend uit wat ze waarom doet. En ik ondervond al snel dat ik na de behandelingen echt ‘anders in mijn vel’ stak. Naast dat mijn hoofdpijn beduidend minder is geworden, hebben Carien’s behandelingen ook nog een ander, totaal onverwacht effect gehad. Ik ben trainer van beroep en kwam meestal na een trainingsdag echt doodmoe thuis en kon de dagen erna niet veel ander werk verzetten. Carien heeft me via simpele oefeningen geleerd hoe ik mijn energie beter kan doseren, zónder dat dit ten koste gaat van mijn enthousiasme of het goede contact met mijn cursisten. En daar heb ik nu letterlijk iedere dag profijt van!

Els

Zelfhelend

We kunnen nog een laag dieper.  Dan maken we de stap naar het zelfhelende vermogen en onderzoeken we het totale systeem van lichaam geest en ziel. Wat heeft de lichamelijke of mentale klacht ons te vertellen en welke invloed heeft het op ons dagelijks denken, voelen en handelen.

Middels coaching, oefeningen en Healing Touch komt er inzicht in onze aangeleerde manier van leven en herkennen we ons beschermingsmechanisme; waarom doen we zoals we doen. We leren te luisteren naar de wijsheid van ons lichaam om zo stappen te zetten naar onze natuurlijke manier van leven die van binnenuit komt. De focus ligt op de onderliggende oorzaak en niet op de symptomen. Doordat we naar de oorsprong gaan en deze helen, komen klachten niet terug. De heling die dan plaatsvindt, is een transformatie op ons totale systeem, op lichaam geest en ziel. Deze manier van leven zorgt niet alleen voor gezondheid, het geeft een diep gevoel van welbevinden.

Hoe welbevinden eruit ziet, is voor iedereen persoonlijk. Wel gaat het bij welbevinden over zingeving, voldoening, betrokkenheid, relaties, het kunnen omgaan met emoties. Denk bij welbevinden bijvoorbeeld aan:

  •       Je vrij voelen in de keuzes die je maakt
  •       Mild zijn voor jezelf
  •       Invulling geven aan je leven op een manier die past bij wie je werkelijk bent
  •       Ongeacht wat de buitenwereld ervan vindt